•  

  Onze Partners

  Ons Comité van Aanbeveling & DeNieuweCommissaris

 • Comité van Aanbeveling

  Ons Comité van Aanbevelingen bestaat uit prominenten uit het bedrijfsleven en de publieke sector. Zij denken met ons mee over hoe we onze ambities kunnen realiseren en delen onze visie.

  Jan Anthonie Bruijn

   

  Eerste Kamerlid en hoogleraar

   

  Jan Anthonie (1958) is hoogleraar immunopathologie bij het LUMC. Sinds 2012 is hij namens de VVD lid van de Eerste Kamer en hij richt zich in deze functie vooral op onderwijs. Daarnaast is hij lid van diverse Raden van Toezicht, zoals die van de Hogeschool Leiden en het Rijnlands Revalidatiecentrum.

  Emma Bruns

   

  Arts en journalist

   

  Emma (1986) is actief als arts-onderzoeker Heelkunde in het AMC en als columnist voor o.a. NRC Handelsblad. Tegen de stroom in van de trend naar superspecialisatie probeert ze geneeskunde juist te verbinden met andere kennisgebieden. Een heuse 'Blikverruimer' dus.

  [LinkedIn]

  Ronnie van Diemen

   

  Inspecteur Generaal IGZ

   

  Ronnie (1958) begon haar carrière als kinderarts in het ziekenhuis en legde de basis voor competentie-gerichte opleidingen voor artsen in Nederland. Daarna was ze onder meer actief als hoogleraar-directeur voor het instituut voor onderwijs en opleider in het VUmc. In 2012 werd ze Inspecteur Generaal van de gezondheidszorg.

  [LinkedIn]

  Alexander Rinnooy Kan

   

  Eerste Kamerlid en hoogleraar

   

  Alexander (1949) bekleedde na een universitaire carrière functies als voorzitter van VNO-NCW en de SER. Tegenwoordig is hij Eerste Kamerlid, hoogleraar Economie en Bedrijfskunde - gespecialiseerd in veranderingsprocessen - en toezichthouder bij o.a. het AMC. Hij werd driemaal benoemd tot meest invloedrijke man van Nederland.

  Margot Scheltema

   

  Commissaris DNB

   

  Margot (1954) was tot 2009 Financieel Directeur van Shell Nederland. Momenteel is zij o.a. commissaris bij TNT Express, Schiphol Group en De Nederlandse Bank, lid van de Raad van Toezicht bij World Press Photo, en lid van de Raad van Advies bij het Amsterdam Institute of Finance. Margot werd viermaal benoemd tot meest invloedrijke vrouw van het Nederlandse bedrijfsleven.​

  Caspar Scholten

   

  Partner bij Bergh Stoop en Sanders advocaten

  Caspar (1983) is lid van de Raad van Toezicht van Stichting Democratie en Media en partner bij advocatenkantoor Bergh Stoop en Sanders. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en adviseert o.a. over fusies & overnames, joint ventures en bestuurdersaansprakelijkheid. Hiernaast publiceert hij regelmatig in vakbladen en is hij voorzitter van het juristennetwerk van de PvdA.

 • DeNieuweCommissaris

  Dé samenwerkingspartner waarmee de
  Blikverruimers Academie wordt verzorgd.

  Over DeNieuweComissaris

  Net als Stichting Blikverruimers heeft DeNieuweCommissaris (DNC) de ambitie om de kwaliteit van toezicht in Nederland te vergroten.

  DNC is een onafhankelijk platform voor vernieuwing van toezicht en verhoging van effectiviteit van toezichthouders. Door middel van rondetafelsessies omtrent een thema gaan toezichthouders met elkaar en experts de dialoog aan om van en met elkaar te leren. Ook wordt uitgebreid gekeken naar wat er nodig is om in deze tijd een goede toezichthouder te zijn vanuit de overtuiging dat toezichthouden een vak geworden is.

   

  Naast deze tafels faciliteert DNC elk jaar een onderwijsprogramma en wordt er een forum georganiseerd. Daarbij biedt DNC Consult advisering door en voor commissarissen. Inmiddels zijn 550 ervaren toezichthouders en commissarissen alumnus van DNC.

   

  De Blikverruimers Academie mag de opleidingsruimte van DNC in Amsterdam-Zuid gebruiken, en zal daar haar eigen programma bieden. Docenten van de Blikverruimers Academie zijn deels ook verbonden aan DNC, en wij kunnen gebruikmaken van hun expertise en ervaring en samenwerken rondom opleiding en events. Wij hopen dat de samenwerking tot nieuwe toekomstige toezichthouders leidt die hun frisse blikken combineren met gedegen kennis en inzicht in de actualiteit van toezicht.

   

  Meer informatie over DeNieuweCommissaris is te vinden op www.denieuwecommissaris.nl.

 • "Een uitstekend initiatief dat ik van harte ondersteun: goed voor toezichthouders om input van jong talent te krijgen, goed voor de jongeren om toezichtervaring op te doen"

  - Margot Scheltema, commissaris bij De Nederlandsche Bank

All Posts
×