Stichting Blikverruimers

Onze ambities en doelen

• Over Stichting Blikverruimers

Wij hebben de ambitie om diversiteit te creëren binnen Raden van Toezicht in Nederland, omdat we geloven dat meer diversiteit leidt tot beter toezicht.

Toezicht houden is iets dat je na 30 of 40 jaar werkervaring gaat doen, toch? Wij denken van niet. Door een steeds sneller veranderende wereld, technologische vooruitgang en economische onzekerheid staan organisaties voor hele nieuwe uitdagingen. Wij geloven dat jonge talenten vanuit een toezichthouder-rol kunnen bijdragen aan het aangaan van deze uitdagingen.

Het is echter wel noodzakelijk dat jonge talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen als toezichthouder. Daarom hebben wij Stichting Blikverruimers opgericht. Met het programma dat we aanbieden, de Blikverruimers Academie, streven we twee doelen na:

1. Jonge talenten de kans geven om zich al vroeg in hun carrière als toezichthouder te ontwikkelen.

2. Direct bijdragen aan beter toezicht door onze talenten in contact te brengen met toezichthouders.

• "Met de Blikverruimers Academie willen wij jong talent de mogelijkheid geven om bij te dragen aan beter toezicht

- Eduard Schmidt, medeoprichter Stichting Blikverruimers