Blikverruimers in het nieuws

• Zij durven domme vragen te stellen

NRC - 03-11-2017

De gemiddelde commissaris is 61 jaar oud. De stichting Blikverruimers wil daar verandering in brengen door jonge talenten op te leiden tot toezichthouder. „Je moet wel goed beslagen ten ijs komen.”

MAD Story: Stichting Blikverruimers

Public Leadership Foundation - 13-10-2017

For this MAD story, we took to the rooftop of the Amsterdam public library to interview two interesting people from Stichting Blikverruimers. This foundation actively contributes to more young people in supervisory boards in the Netherlands and will be joining us on our MAD event, later this autumn.

Jonge professionals kunnen een frisse blik brengen binnen een raad van toezicht

INVORM - 03-04-2017

Het traditionele beeld dat er heerst van raden van toezicht: een club van veelal mannen van rond de 60 met tientallen jaren bestuurlijke ervaring. De wens naar meer diversiteit binnen raden van toezicht is steeds vaker hoorbaar. Zo zou jong talent kunnen bijdragen aan het aangaan van de uitdagingen waar zorgorganisaties mee te maken krijgen. Stichting Blikverruimers biedt deze jonge talenten de kans om zich te ontwikkelen als toezichthouder.

Blikverruimers wint de Boer & Croon Co-generation Award 2016-2017

Consultancy.nl - 19-01-2017

Stichting Blikverruimers heeft de Boer & Croon Co-generation Award 2016-2017 gewonnen, een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een organisatie die het best gebruikmaakt van de kracht van de samenwerking tussen generaties.

Broekies in de raad

Management Scope - 05-12-2016

Meer jong bloed in Raden van Toezicht. Om dat te bewerkstelligen, leidt Stichting Blikverruimers elf jonge toezichthouders op. Met hulp van zwaargewichten als Alexander Rinooy Kan en Margot Scheltema. mede initiatiefnemer Lara Luten (30) licht toe.

Hoe overleef je tussen grijze toezichthouders?

NOS.nl - 01-11-2016

Het zijn mannen, ze zijn blank, gemiddeld 60 jaar oud en ze hebben veel macht: toezichthouders.

In eerste instantie een behoorlijk gááááp-onderwerp, zeker voor jongeren. Maar dat moet anders, vinden ze bij Stichting Blikverruimers. Ze zijn een cursusjaar gestart om meer jongeren in een Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen te krijgen.

Is het commissariaat toe aan verjonging?

Nationaal Register - 20-10-2016

Toegegeven, dat evenwicht komt voorlopig niet in gevaar, omdat er nu eenmaal weinig jonge toezichthouders in de rvc’s en rvt’s zitting hebben. De onlangs geïntroduceerde Stichting Blikverruimers wil daarin verandering brengen en streeft naar ‘diverser toezicht’: meer jongeren tussen de old boys om zo de gemiddelde leeftijd in het commissariaat naar beneden te krijgen.

Deze jongeren proberen Raad van Commissarissen te ontgrijzen

RTL Z.nl - 11-10-2016

Toezichthouders bij bedrijven en organisaties zijn meestal witte mannen van een jaar of zestig. Daar moet verandering in komen, vindt de stichting Blikverruimers. Ze leiden jongeren op om zich tussen de old boys te nestelen.

De commissaris is te oud, waar blijven de jongeren?

Financieel Dagblad - 10-10-2016

De gemiddelde commissaris is in Nederland een 60’er met een groot netwerk. Jongeren komen er nauwelijks tussen. De Stichting Blikverruimers, een initiatief van jonge talenten, wil hier verandering in brengen.

• "Jonge mensen kunnen verfrissende inzichten leveren en hebben een ander perspectief op de wereld om ons heen

- Alexander Rinooy Kan (in het FD)