•  

  Blikverruimers Academie

  2018 - 2019

 • Net als in de vorige twee edities van de Blikverruimers Academie zal ook de academie van 2018/2019 bestaan uit 6 opleidingsdagen en een afsluitend event. Onderstaand staat welke thema’s aan bod komen. De volgorde, invulling van de opleidingsdagen en precieze data kunnen afwijken van het voorlopige programma. Zodra er meer bekend is over het programma, vind je dat op deze pagina. Gedurende het jaar organiseert Blikverruimers nog andere activiteiten, bijvoorbeeld workshops op een specifiek thema, voor deelnemers en oud-deelnemers.

   

  alle genoemde data zijn onder voorbehoud

 • Programma 2018 - 2019

  Op weg naar beter toezicht

  Inspiratie

  22 en 23 september 2018

  We beginnen de Blikverruimers Academie met een weekend dat in het teken staat van kennismaken met elkaar, Blikverruimers en het houden van toezicht. Enerzijds gaan we in op de basis van toezichthouden. Wat doen Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen? Daarnaast gaan we op persoonlijk vlak in op wie jullie zijn en wat jullie willen leren.

  Aansprakelijkheid & financiën

  3 november 2018

  Aansprakelijkheid is een belangrijk thema voor toezichthouders. Onze deelnemers gaan in gesprek over dit thema met ervaren toezichthouders. Daarnaast volgen de deelnemers een interactieve workshop over toezicht houden en financiën.

  Boardroom dynamics

  15 december 2018

  In de bestuurskamer gebeurt van alles. Best spannend, zeker als je nog jong bent. Gedurende deze dag staan we stil bij hoe je je positioneert in een Raad van Toezicht en welke formele en informele krachten daar spelen. ‘S ochtends staat in het teken van de theorie, ‘s middags gaan we aan de slag met simulatiegames om zelf relevante vaardigheden (zoals gesprekstechnieken) voor in de bestuurskamer te trainen.

  Crisis- en reputatiemanagement

  19 januari 2019

  Het zal je maar gebeuren dat de organisatie waar je toezicht houdt in een crisis terecht komt. Hoe ga je daar als toezichthouder mee om? Welke rol speelt de media? Deze dag staat in het teken van de relatie tussen de Raad van Toezicht en externe toezichthouders (zoals de Inspectie van het Onderwijs), crisisbeheersing, en mediatraining.

  Integriteit en werkgeverschap

  2 maart 2019 

  Integriteit is een belangrijk thema voor toezichthouders. Hoe ga je om met integriteitskwesties? Welke rol moet je hierin innemen als toezichthouder? Verder gaan we deze dag in op de rol als werkgever die een toezichthouder heeft als werkgever.

  Trends & ontwikkelingen

  13 april 2019

  De laatste dag gaan we in gesprek over welke maatschappelijke en technologische ontwikkelingen invloed hebben op het houden van toezicht. Wat betekent bijvoorbeeld de komst van bedrijven als Uber en Airbnb bijvoorbeeld voor publieke en private organisaties? Daarnaast bereiden wij onze deelnemers voor op een volgende stap: hoe zorg je dat je in de kaartenbak van de headhunter terecht komt?

  Afsluitend event

  datum tbd

  Samen met de deelnemers organiseert Blikverruimers een afsluitend event. De invulling van de dag wordt gedurende het jaar bepaald, dat blijft dus nog even spannend!

 • "Het is een voorrecht om mee te kunnen werken aan het opleiden van een groep nieuwe, jonge toezichthouders!"

  - Wim Schellekens, bestuursadviseur en toezichthouder

All Posts
×