•  

  Blikverruimers Academie

  2017 - 2018

 • De tweede editie van de Blikverruimers Academie zal in september 2017 starten. De data liggen vast en we zijn momenteel bezig om het programma te vullen met gave docenten, sprekers, workshops en opdrachten! Zodra er meer bekend is over het programma vind je dat op deze pagina.

 • Programma 2017 - 2018

  Op weg naar beter toezicht

  Inspiratie

  16 september 2017

  De eerste dag staat in het teken van kennismaken met elkaar, Blikverruimers en het houden van toezicht. Een dag vol met inspiratie waarbij zowel ervaren als jonge toezichthouders komen vertellen over waarom goed toezicht heel belangrijk is, waarom zij toezichthouder zijn geworden maar ook wat de risico’s zijn.

  Gedrag & (organisatie)cultuur

  28 oktober 2017

  De deelnemers gaan in gesprek over het belang van gedrag en cultuur in een organisatie. Hoe krijg je grip op de organisatie waarop je toezicht houdt? Hoe blijft je op de hoogte van wat er speelt op de werkvloer?

  Aansprakelijkheid & financiën

  9 december 2017

  Aansprakelijkheid is een belangrijk thema voor toezichthouders. Onze deelnemers gaan in gesprek over dit thema met ervaren toezichthouders. Daarnaast volgen de deelnemers een interactieve workshop over toezicht houden en financiën.

  Boardroom dynamics

  27 januari 2018

  In de bestuurskamer gebeurt van alles. Best spannend, zeker als je nog jong bent. Gedurende deze dag staan we stil bij hoe je je positioneert in een Raad van Toezicht en welke formele en informele krachten daar spelen. ‘S ochtends staat in het teken van de theorie, ‘s middags gaan we aan de slag met simulatiegames om zelf relevante vaardigheden (zoals gesprekstechnieken) voor in de bestuurskamer te trainen,

  'When shit hits the fan'

  3 maart 2018

  Het zal je maar gebeuren dat de organisatie waar je toezicht houdt in een crisis terecht komt. Hoe ga je daar als toezichthouder mee om? Deze dag staat in het teken van de relatie tussen de Raad van Toezicht en externe toezichthouders (zoals de Inspectie van het Onderwijs), crisisbeheersing, en mediatraining.

  Trends & ontwikkelingen

  14 april 2018

  De laatste dag gaan we in gesprek over welke maatschappelijke en technologische ontwikkelingen invloed hebben op het houden van toezicht. Wat betekent bijvoorbeeld de komst van bedrijven als Uber en Airbnb bijvoorbeeld voor publieke en private organisaties? Daarnaast bereiden wij onze deelnemers voor op een volgende stap: hoe zorg je dat je in de kaartenbak van de headhunter terecht komt?

  Afsluitend event

  datum tbd

  Samen met de deelnemers organiseert Blikverruimers een afsluitend event. De invulling van de dag wordt gedurende het jaar bepaald, dat blijft dus nog even spannend!

 • "Het is een voorrecht om mee te kunnen werken aan het opleiden van een groep nieuwe, jonge toezichthouders!"

  - Wim Schellekens, bestuursadviseur en toezichthouder

All Posts
×